Cruisereiziger
BestemmingenVeiligheid

Snelheidslimiet in Alaska’s Glacier Bay van kracht

Vanaf deze week mogen volgens USAtoday cruiseschepen die varen in Glacier Bay National Park in Alaska niet harder varen dan 13 knopen op de plekken waar momenteel extreem veel walvissen zich bevinden. De regel wordt elke zomer in het leven geroepen wanneer walvissen gesignaleerd worden in het nationale park. Inmiddels zijn er minimaal 14 walvissen de laatste dagen geteld waardoor deze maatregel van kracht wordt. Cruiseschepen moeten daarnaast op afstand blijven van de walvissen, minimaal op 400 meter, zodat ze niet gehinderd worden door de schepen en de kans op een eventuele botsing minimaal is.

Diverse grote cruisemaatschappijen zoals Princess Cruises en Holland America Line bieden cruises aan in Glacier Bay National Park van mei tot en met september. Wanneer er geen walvissen zwemmen in het park ligt de normale snelheid op maximaal 20 knopen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger