Snelheidslimiet in Alaska’s Glacier Bay van kracht

Vanaf deze week mogen volgens USAtoday cruiseschepen die varen in Glacier Bay National Park in Alaska niet harder varen dan 13 knopen op de plekken waar momenteel extreem veel walvissen zich bevinden. De regel wordt elke zomer in het leven geroepen wanneer walvissen gesignaleerd worden in het nationale park. Inmiddels zijn er minimaal 14 walvissen de laatste dagen geteld waardoor deze maatregel van kracht wordt. Cruiseschepen moeten daarnaast op afstand blijven van de walvissen, minimaal op 400 meter, zodat ze niet gehinderd worden door de schepen en de kans op een eventuele botsing minimaal is.

Diverse grote cruisemaatschappijen zoals Princess Cruises en Holland America Line bieden cruises aan in Glacier Bay National Park van mei tot en met september. Wanneer er geen walvissen zwemmen in het park ligt de normale snelheid op maximaal 20 knopen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Reacties zijn gesloten.