Riviercruiseschip Britannia geëvacueerd bij Zutphen na lek

Zaterdag op zondag nacht is het riviercruiseschip Britannia lek geraakt aan de achterkant. Doordat er water van de IJssel het schip in stroomde, werd besloten om alle passagiers van het schip te evacueren in Zutphen.

De Britannia (1971) van het Duitse bedrijf Nicko Tours had 154 passagiers en 40 man personeel aan boord. Zij werden eerst in een cafe opgevangen. Daarna werden zij naar een sporthal gebracht waar ze de nacht hebben doorgebracht. De passagiers zijn afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk.
Het driesterren schip was onderweg op een tien daagse cruise vanuit Keulen en was al op de achtste dag van hun cruise. Zij hadden Nijmegen, Rotterdam, Dordrecht, Antwerpen, Amsterdam, Hoorn, Kampen en Deventer bezocht. Zij zouden nog Zutphen en Doesburg bezoeken voordat ze terug gingen naar hun ontschepingshaven Keulen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)