Riviercruiseschip Britannia geëvacueerd bij Zutphen na lek

Zaterdag op zondag nacht is het riviercruiseschip Britannia lek geraakt aan de achterkant. Doordat er water van de IJssel het schip in stroomde, werd besloten om alle passagiers van het schip te evacueren in Zutphen.

De Britannia (1971) van het Duitse bedrijf Nicko Tours had 154 passagiers en 40 man personeel aan boord. Zij werden eerst in een cafe opgevangen. Daarna werden zij naar een sporthal gebracht waar ze de nacht hebben doorgebracht. De passagiers zijn afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk.
Het driesterren schip was onderweg op een tien daagse cruise vanuit Keulen en was al op de achtste dag van hun cruise. Zij hadden Nijmegen, Rotterdam, Dordrecht, Antwerpen, Amsterdam, Hoorn, Kampen en Deventer bezocht. Zij zouden nog Zutphen en Doesburg bezoeken voordat ze terug gingen naar hun ontschepingshaven Keulen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.