Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenUncategorized

Holland America Line draagt meer dan €92 miljoen bij aan Nederlandse economie in 2013

De van oorsprong Nederlandse cruiserederij Holland America Line heeft meer dan 92 miljoen euro aan de Nederlandse economie bijgedragen in 2013. Belangrijke factoren die bijdragen aan dit hoge bedrag zijn de havenstad Rotterdam die het gehele jaar als thuishaven van het cruiseschip ms Rotterdam fungeerde en vier schepen die in totaal 33 keer de Nederlandse havens Rotterdam en Amsterdam aandeden.

Feiten op schoorsteen holland america lijn.jpegeen rij:
•       €58.593.822 is uitgegeven aan directe uitgaven;
•       €2.053.350 zijn de geschatte uitgaven van gasten en bemanning;
•       De totale economische impact bedraagt ruim €92 miljoen, in verhouding tot ruim €81 miljoen in 2012;
•       In totaal is er gebruik gemaakt van 376 lokale leveranciers, waaronder hotels, restaurants, en touroperators, in verhouding tot 362 lokale leveranciers in 2012;

•       In 2013 meerden vier schepen van Holland America Line 33 keer aan in een Nederlandse haven;
•       Schepen die Nederland aandeden: ms Eurodam (2.104 passagiers), ms Prinsendam (835 passagiers), ms Rotterdam (1.404 passagiers) en ms Veendam (1.350 passagiers).

“Ondanks het feit dat minder schepen Nederland aandeden in 2013 steeg de economische impact van Holland America Line met ruim €10 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Dit is het bewijs van onze koopkracht in het land”, aldus Richard Meadows, Executive Vice President, Marketing en Sales bij Holland America Line. “Onze banden met Nederland zijn erg sterk. Elk jaar verwelkomen de Nederlandse officieren en bemanning duizenden Nederlandse passagiers aan boord.”

Met vier schepen bracht Holland America Line in 2013 in totaal 44.596 gasten naar Nederland. Daarnaast draagt ook de besteding van gasten en bemanningsleden in lokale winkels, restaurants en musea voor een groot deel bij aan de economische impact van de cruiseschepen die Nederland aandoen. In totaal brachten deze uitgaven bijna 2,5 miljoen euro op voor de lokale economie. Andere uitgaven die worden gedaan bestaan uit onderhoud van het schip, havengelden en belastingen.

Holland America Line bevoorraadt elk schip op “turnaround” dagen, wat inhoudt dat alle leveranciers aan boord komen om de gehele voorraad weer aan te vullen die nodig zijn de volgende cruise. Voor de bevoorrading van het ms Rotterdam zijn elke week meer dan 23.000 eieren, ruim 5.200 liter melk en 66.927 kilo aan verse producten nodig – die allemaal afkomstig zijn van lokale boeren, telers en leveranciers.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)