Viking Star laat zich voor eerste maal zien

Viking starHet allereerste nieuwe zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises, de Viking Star, is maandag officieel gelanceerd op de Fincantieri werf in Marghera (Italië). Daarmee is het de eerste in een serie van drie cruiseschepen die Fincantieri bouwt voor de cruisemaatchappij. Later volgen de Viking Sea en de Viking Sky, die respectievelijk in het voorjaar van 2016 en in de zomer van 2016 worden opgeleverd.

De ceremonie in Marghera werd bijgewoond door Viking eigenaar Torstein Hagen en directeur van de Fincantieri werf, Anthony Quintano. De Viking Star (48.000 ton) heeft 465  hutten en biedt plaats aan 930 passagiers. Het schip wordt op 17 mei 2015 gedoopt in Bergen, Noorwegen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.