Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Viking Star laat zich voor eerste maal zien

Viking starHet allereerste nieuwe zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises, de Viking Star, is maandag officieel gelanceerd op de Fincantieri werf in Marghera (Italië). Daarmee is het de eerste in een serie van drie cruiseschepen die Fincantieri bouwt voor de cruisemaatchappij. Later volgen de Viking Sea en de Viking Sky, die respectievelijk in het voorjaar van 2016 en in de zomer van 2016 worden opgeleverd.

De ceremonie in Marghera werd bijgewoond door Viking eigenaar Torstein Hagen en directeur van de Fincantieri werf, Anthony Quintano. De Viking Star (48.000 ton) heeft 465  hutten en biedt plaats aan 930 passagiers. Het schip wordt op 17 mei 2015 gedoopt in Bergen, Noorwegen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)