MS Rotterdam zoekt Afrika op tijdens 86 daagse cruise 

421028 MS RotterdamNog slechts drie maanden te gaan voordat het MS Rotterdam voor een heel bijzondere rondreis gaat vertrekken. Op 27 september 2014 vaart het schip vanuit Rotterdam een cruise van maar liefst 86 dagen naar de mooiste Afrikaanse bestemmingen.  De unieke rondreis begint én eindigt gemakkelijk in Rotterdam waar het schip traditioneel uitgezwaaid wordt door honderden mensen.

“Deze cruise is een unieke kans voor mensen die ooit al eens Afrika hebben willen bezoeken, met het gemak van op- en afstappen in Rotterdam. Er komt geen vermoeiende vliegreis aan te pas en de koffers hoeven slechts één keer te worden uitgepakt. Vervolgens kan er drie maanden lang worden genoten van een grote verscheidenheid aan havens, waaronder de Seychellen, Mauritius, Kaapstad en Dakar.” zegt Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Noord & Centraal Europa bij Holland America Line. “Het continent kan worden ontdekt zoals men zelf wil: probeer de ene dag tijdens een excursie de Big Five te spotten en kies de dag er op voor een dagje luieren aan het zwembad. Het is een reis die voor de eerste keer plaats vindt en nog door geen enkele andere rederij wordt aangeboden.”

In de eerste maand van de cruise bezoekt het MS Rotterdam via Lissabon bestemmingen in de Middellandse Zee zoals Malta (Valletta), Athene in Griekenland, Ashod en Haifa in Israël waarna het cruiseschip doorvaart naar Egypte.  Uniek wordt vervolgens de doortocht in het Suezkanaal bij daglicht. Het 193 kilometer lange kanaal is van grote betekenis voor de vele zeeschepen die daardoor niet om het continent van Afrika hoeven te varen.  Het Suezkanaal brengt het MS Rotterdam in de bedwelmende Arabische oorden van Sharm El Sheik, Oman en Dubai. Vergeet niet om in Egypte de laatste van de zeven wereldwonderen te bezoeken: de indrukwekkende piramide van Cheops.  De prachtige oude rotsstad Petra is vanuit Aqaba te bereiken.

Oud Olympisch zwemkampioene Erica Terpstra vaart op het ms Rotterdam vanaf het traject uit Dubai 20 dagen mee naar Kaapstad. Ze vertrekt 26 oktober uit Dubai en gedurende deze dagen tijdens de cruise geeft Erica lezingen, laat ze unieke beelden zien van haar Afrika reizen voor ‘Erica op Reis’ en van het interview met HH de Dalai Lama.

“We zijn erg verheugd om Erica aan boord te mogen verwelkomen gedurende deze prachtige Afrika cruise,’’ aldus Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing, Noord en Centraal Europa bij Holland America Line. ‘’Met haar enthousiasme en passie voor reizen en het Afrikaanse continent, geeft zij een extra dimensie aan de cruise.”

Gedurende de cruise geeft Erica lezingen over de metafoor van topsport, ondernemen en het leven, ze neemt de tijd voor het beantwoorden van vragen en het is mogelijk om met Erica op de foto te gaan.

Zeldzame bestemmingen

RF_GET_157695719 (1) MS RotterdamIn november breekt de zon goed door wanneer het schip de eerste Afrikaanse bestemmingen bezoekt. Beleef de Seychellen eilanden, Mauritius en het eiland La Reunion. Val van de ene exotische verbazing in de andere tijdens een boottocht rond deze betoverende eilanden. Deze drie eilanden worden zelden bezocht door een cruiseschip. Alleen op langere reizen of wereldcruises genieten cruisepassagiers van de daar aanwezige natuurpracht en witte stranden.

In Zuid-Afrika zijn extra overnachtingen ingepland in Durban en Kaapstad, zodat er tijd genoeg is om veel te zien van deze bestemmingen. Bezoek de Tafelberg, of maak een minisafari. Holland America Line biedt zelfs vanuit Durban een vijfdaagse vliegexcursie (niet inclusief) aan met hotelovernachtingen in lodges in Botswana van waaruit de Victoria watervallen bezocht worden. Deze watervallen zijn tweemaal groter dan de bekende indrukwekkende Niagara watervallen in Amerika.

Van Kaapstad naar Rotterdam

RF_GET_108274243_ALT MS RotterdamDe ‘terugreis’ langs de Westkust van Afrika en Europa start eind november. Via Namibië, Angola, Ghana, Gambia, Senegal en de Kaapverdische Eilanden brengt het MS Rotterdam het Afrikaanse continent heel dichtbij. Ontdek Agadir en Casablanca in Marokko, met haar bazaars en eindeloze steegjes tijdens een privé tour door de stad. De witte stad Cadiz (Spanje) en Lissabon (Portugal) sluiten de rij van deze prachtige Afrika cruise.

Ook deeltrajecten

Holland America Line biedt de complete rondreis aan in 86 dagen of in een aantal segmenten; van Rotterdam naar Dubai (30 dagen), van Rotterdam naar Kaapstad (50 dagen), van Dubai naar Kaapstad (21 dagen) of van Kaapstad naar Rotterdam (37 dagen).

rotterdamHet MS Rotterdam is een kleinschalig luxe cruiseschip met slechts 1400 passagiers. Holland America Line biedt op de MS Rotterdam het befaamde Culinary Arts Center aan. De plek om te zien hoe koks lekkere gerechten klaarmaken maar waar je zelf eveneens workshops volgt. Tijdens de speciale avond  Proef van De Librije (toeslag) wordt de Pinnacle Grill omgevormd tot de keuken en restaurant van Culinary Council-lid en topkok met Michelin-ster Jonnie Boer, waar een selectie van bijzondere voorgerechten, soepen en hoofd- en nagerechten van zijn restaurant in Zwolle wordt geserveerd.

Voor meer informatie klik hier of neem direct contact op met Holland America Line via 0800 – 7245 425 (gratis).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)