Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

MS Deutschland legt vandaag aan voor Texel

Zaterdagochtend om half twaalf gaat het cruiseschip MS Deutschland voor anker op de rede van Texel. De 330 passagiers zullen met tenders naar Oudeschild gebracht worden en een dag lang Texel gaan verkennen. Texel werd in het verleden een enkele keer bezocht door grote schepen, maar dit is al het tweede cruiseschip dit jaar.

‘Inderdaad wordt het steeds gebruikelijker,’ vertelt een woordvoerder van de Gemeente Texel. ‘Vorig jaar kwamen er een paar op bezoek en dit jaar hadden we, al voor de tweede keer, de National Geographic Explorer te gast. Misschien komt het door de status van Werelderfgoed Waddenzee, dat trekt natuurlijk toeristen met een missie. Zo kan de rest van de wereld ook zien hoe mooi Texel en de Waddenzee zijn.’

Aan boord van de in art deco stijl gedecoreerde Deutschland is de Duitse televisieserie Das Traumschiff, gebaseerd op de Amerikaanse serie Love Boat, opgenomen. Speciaal voor de komst van deze Love Boat hebben de organisatie van de Ronde om Texel en de Gemeente Texel scherp met elkaar afgestemd, zodat zowel de Ronde gewoon doorgang kan vinden en ook het cruiseschip kan afmeren.

MS Deutschland telt 175 meter, heeft zeven passagiersdekken en kan 513 passagiers vervoeren en 260 bemanningsleden. De Deutschland is zaterdag 28 juni van ca. 11.30 tot 18.00 uur te zien op de rede van Texel.

Bron: Texel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger