Cruisereiziger
Ongeval

Update: Kleine brand op ms Westerdam op weg naar Alaska

Westerdam in Rotterdam
Westerdam in Rotterdam

Op het MS Westerdam heeft zaterdagmiddag om kwart over vijf (lokale tijd) na vertrek een kleine brand gewoed in de ketelruimte. Het schip was om vier uur vertrokken vanuit Seattle voor een acht daagse cruise naar Alaska toen de brand uitbrak op het dek van de ketelruimte. De brandweerteams reageerden direct en blusten het vuur. Direct daarna werd de kustwacht op de hoogte gesteld.

Nadat de brand geblust was, werd het schip door een sleepboot teruggebracht naar de haven van Seattle. De kustwacht heeft daar het schip gecontroleerd. Holland America heeft inmiddels verklaard, dat het schip de cruise kan voortzetten vanuit Seattle.

Holland America informeerde middels een verklaring: “Op het MS Westerdam is zaterdagavond een kleine brand in een van de ketelruimtes uitgebroken, die snel geblust kon worden. Alle gasten en personeelsleden zijn veilig. Uit voorzorg is in samenspraak met de United States kustwacht besloten om het schip terug te laten keren naar Seattle. Het schip is volledig operationeel en de brand heeft geen consequenties voor de faciliteiten voor de gasten. We verwachten dat het schip weer zal vertrekken op haar cruise naar Alaska als alle testen zijn gedaan.”

Het MS Westerdam (82.348 brutoton) vertrok zaterdagmiddag op 16:00 (lokale tijd) naar Seattle. Op de cruise worden Juneau, Glacier Bay, Sitka, Ketchikan en Victoria bezocht. Momenteel zijn er 2086 gasten en 798 personeelsleden aan boord.

Update: Naar verwachting zal het MS Westerdam zondag weer vertrekken uit Seattle voor haar geplande cruise naar Alaska. De route wordt enigszins aangepast. De haven van Sitka zal niet meer worden aangedaan. Het MS Westerdam ligt momenteel nog bij de Smith Cove Cruise Terminal (Pier 91). Zie de LIVE webcam.

Update 20:58 uur: Het schip is inmiddels vertrokken naar Glacier Bay. De passagiers ontvangen $250 per hut boordtegoed. Bovendien krijgen zij een korting van 25% van de betaalde cruisesom voor een volgende cruise.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)