Cruisereiziger
BestemmingenStormen

Cruiseschepen wijken uit voor tropische storm Arthur

Norwegian Gem
Norwegian Gem

Diverse cruiseschepen die momenteel cruises maken in de Caribbean hebben hun routes aangepast om de tropische storm Arthur te ontlopen. De storm, die momenteel langs de Zuid-Oost kust van Amerika raast, neemt volgens de ‘National Hurricane Center’ met de dag toe in kracht en kan donderdag zich in een orkaan ontwikkelen. De eerste waarschuwingen zijn daarvoor al uitgegaan. Woensdag had Arthur al een windkracht van 100 tot 130 km/h.

De belangrijkste wijzigingen in de geplande routes zijn het overslaan van de stops bij de prive-eilanden van de cruiserederijen in de Bahama’s. De Norwegian Gem (Norwegian Cruise Line) meed dinsdag Great Stirrup Cay en koos voor een overnachting in Nassau om vervolgens naar New York terug te keren om het slechte weer voor te zijn. De Majesty of the Seas, Enchantment of the Seas en Grandeur of the Seas (allen Royal Caribbean) annuleerden hun bezoek aan CocoCay en weken uit naar Nassau of bleven op zee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger