Cruisereiziger
Kinderen

Verdubbeling aantal gezinnen bij Costa Cruises deze zomer

Costa FascinosaFamilies ontdekken in toenemende mate de cruisevakantie bij Costa Cruises als ideale gezinsvakantie. De cruisemaatschappij constateert dat het aantal zomerboekingen van Nederlandse gezinnen met kinderen is verdubbeld.

Terwijl het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat dit jaar lijkt te dalen, zet de jaren geleden ingezette groeitrend van cruisevakanties in 2014 door. Opvallend is de toename van het aantal gezinnen bij Costa Cruises. In de kerstvakantie werd al een opvallende groei gemeld en deze zomer is zelfs sprake van een verdubbeling.

Op de meeste afvaarten van Costa Cruises varen maximaal twee kinderen tot 18 jaar gratis mee als zij gebruik maken van de extra bedden op de hut van de ouders. Dit is tegelijkertijd een belangrijke verklaring voor de populariteit van cruisen als gezinsvakantie. Bij een cruise is veel inbegrepen en dat maakt de kosten te overzien. Het feit dat het verblijf van kinderen gratis is, betekent dat een cruisevakantie juist voor gezinnen een financieel aantrekkelijke optie is. Voor de kinderen is de grootste pré dat er voor hen op een cruiseschip enorm veel te doen is, met het gezin of met andere kinderen aan boord. Kinderclubs, zwembaden, een gameroom, sporttoernooien, een 4D cinema, een theater en niet te vergeten self service softijs automaten als toetje bij het buffet. Tegelijkertijd kunnen de ouders relaxen terwijl het schip elke dag weer een andere bestemming aandoet om als gezin te ontdekken.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger