Cruisereiziger
Hygiene

Carnival Cruise Lines verbiedt vanaf herfst 2014 roken op balkons

Carnival Legend waterworksVanaf de komende herfst mag er op de balkons op Carnival Cruise Lines schepen niet meer gerookt worden. De rederij was een van de maatschappijen waar dit nog wel was toegestaan. Rokers mochten in de hut zelf al niet meer roken. Carnival besloot hiertoe omdat het roken op de balkons volgens een meerderheid van de gasten niet gewenst meer is. Op de Carnival schepen wordt aangegeven waar er wel gerookt mag worden, zoals op bepaalde plekken op het dek, de nachtclubs en bepaalde gebieden in het casino. Rokers die op het balkon toch roken, krijgen een boete van 250$ en betalen de kosten van de extra schoonmaak.

Roken op het balkon is overigens wel toegestaan bij een aantal zuster cruisemaatschappijen zoals Holland America Line en Aida Cruises.

Klik verder voor een compleet overzicht van waar er wel en waar niet op cruiseschepen gerookt mag worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger