Cruisereiziger
Veiligheid

MSC Cruises biedt aanvullende medische kinderzorg op afstand

MSC  schoorsteen8Als eerste cruisemaatschappij ter wereld, biedt MSC Cruises haar jeugdige passagiers aanvullende medische behandeling en zorg aan boord van al haar schepen. Dankzij de samenwerking met het Giannina Gaslini Instituut in Genua, Italië, kan met behulp van telemedicine vanaf het vaste land 24/7 medische hulp worden geleverd aan de jonge cruisereizigers, waar ook ter wereld.

Naast de standaard medische zorg aan boord van de MSC schepen, kan op zee om extra hulp worden gevraagd aan specialisten van het Giannina Gaslini Instituut. Deze gespecialiseerde kinderartsen in Italië kunnen op elk gewenst moment worden geraadpleegd voor bijvoorbeeld een second opinion, het stellen van een diagnose of het beoordelen van een röntgenfoto. Deze specifieke toepassing van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg, is een verbetering op het gebied van diagnostische en therapeutische functies die vroeger alleen mogelijk waren op het vaste land.

CEO van MSC Cruises, Gianni Onorato: “MSC Cruises is een familiebedrijf en wij geloven sterk in de zorg voor gezondheid en veiligheid van onze gasten aan boord, met bijzondere aandacht voor jongere reizigers. We zijn dan ook erg enthousiast over deze samenwerking. Pediatrische telemedicine is een aanvulling op andere bestaande medische diensten op onze schepen, zoals teleradiologie en teleconsultatie.”

Geen enkele andere cruisemaatschappij ter wereld biedt een soortgelijke service. MSC Cruises hoopt hiermee dat gezinnen met een nog geruster gevoel op cruise vakantie gaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger