LIVE: Costa Concordia aangekomen in Genua

costa concordia genuaDe Costa Concordia heeft zondagochtend haar laatste bestemming bereikt. Onder begeleiding van diverse (sleep)boten arriveerde het wrak in Genua, waar het de komende twee jaar wordt ontmanteld. De laatste reis startte woensdag voor de kust van het Italiaanse Isola del Giglio en omvatte in totaal 350 kilometer. Het is de verwachting dat het nog enkele uren gaat duren voordat de Costa Concordia op de juiste plek ligt in de haven. Zij zal daar worden opgewacht door o.a. de premier van Italie, Matteo Renzi.

Klik hier  en hier  voor livestreams voor de laatste meters van de Costa Concordia.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.