Cruisereiziger
Veiligheid

Costa Fascinosa schiet te hulp bij medische noodsituatie

Costa Fascinosa De Costa Fascinosa is deze week een vissersboot op de Adriatische Zee te hulp geschoten. Dinsdagochtend kreeg kapitein Orazio D’Aita een telefoontje van de kustwacht van San Benedetto del Trento met het verzoek om assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie aan boord van een vissersboot. Een bemanningslid zou kampen met abdominale pijn. De Costa Fascinosa is daarna afgeweken van haar route richting Bari om de patient op te pikken.

Aan boord van het cruiseschip van Costa Cruises kreeg hij een eerste medische behandeling door de scheepsdokter. Een speedboot van de kustwacht nam de man later over zodat de Costa Fascinosa haar weg kon vervolgen naar Bari. De Costa Fascinosa is bezig aan een 8-daagse cruise van en naar Venetie met stops in Bari, Corfu, Mykonos, Santorini en Dubrovnik.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!