Cruisereiziger
Contract

TUI Cruises laat 2 nieuwe cruiseschepen bouwen in Finland

Foto's: TUI Cruises
Foto’s: TUI Cruises

TUI Cruises heeft begin deze week bekendgemaakt dat het twee nieuwe cruiseschepen laat bouwen op de scheepswerf in het Finse Turku. Oplevering van Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6 staat gepland voor 2016 en 2017. Het gaat om zusterschepen van Mein Schiff 3 (juni 2014) en Mein Schiff (mei 2015). Ze zijn 295 meter lang, bevatten 15 dekken en 1.250 hutten, waaronder een groot gedeelte met balkon. Op basis van dubbele bezetting hebben de schepen (97.000 brutoton) een capaciteit van 2.500 passagiers.

‘In Duitsland en Europa neemt de interesse in cruisen toe. De Mein Schiff vloot van TUI Cruises heeft een nieuwe premium standaard neergezet in de markt en nieuwe markten aangeboord voor cruisevakanties. De schepen worden zeer goed geboekt en het bedrijf groeit. TUI Cruises en haar schepen zijn een belangrijke pijler voor onze differentiatie en groeistrategie. Cruises voldoen aan de trend en worden ontdekt door nieuwe klantsegmenten’. aldus Friedrich Joussen, CEO van TUI AG.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!