Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Meyer verwerft meerderheidsbelang in STX Finland

Mein Schiff 3
Mein Schiff 3

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft afgelopen week laten weten dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in scheepswerf in Turku van STX Finland. Na weken van onderhandelingen ondertekenden de Finse overheid en Meyer een koopovereenkomst met de huidige eigenaar STX Europe, waardoor Meyer een belang krijgt van 70%. Momenteel wordt het cruiseschip Mein Schiff 4 voor TUI Cruises gebouwd in Turku. Voor dezelfde rederij zullen ook Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6 worden opgeleverd. De overname moet nog worden goedgekeurd door de antitrust autoriteiten en de banken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Reacties zijn gesloten.