Meyer verwerft meerderheidsbelang in STX Finland

Mein Schiff 3
Mein Schiff 3

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft afgelopen week laten weten dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in scheepswerf in Turku van STX Finland. Na weken van onderhandelingen ondertekenden de Finse overheid en Meyer een koopovereenkomst met de huidige eigenaar STX Europe, waardoor Meyer een belang krijgt van 70%. Momenteel wordt het cruiseschip Mein Schiff 4 voor TUI Cruises gebouwd in Turku. Voor dezelfde rederij zullen ook Mein Schiff 5 en Mein Schiff 6 worden opgeleverd. De overname moet nog worden goedgekeurd door de antitrust autoriteiten en de banken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Eén gedachte over “Meyer verwerft meerderheidsbelang in STX Finland

  • Pingback:Scheepvaartnieuws | Bootjesgek.nl

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​