Cruisereiziger
Goede doelen

Video: #IceBucketChallenge op alle cruiseschepen Carnival Cruise Lines

De hit momenteel op social media is #IceBucketChallenge, waarbij mensen elkaar via een videofilmpje uitdagen om zich te overgieten met een emmer ijswater. Doel hiervan is om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de spierziekte ALS. Als je de uitdaging niet binnen 24 uur volbrengt wordt je geacht een donatie te doen voor het goede doel. Inmiddels hebben al tal van beroemdheden in binnen- en buitenland een koude douche genomen.

Ook de cruisewereld blijft niet achter. Cruise director Matt Mitcham van de Carnival Breeze beet het spits af, waarna de volledige vloot van 24 cruiseschepen van Carnival Cruise Lines volgde. Ook het management van de Amerikaanse rederij, waaronder senior cruise director John Heald, president en CEO Gerry Cahill en Carnival Corp. & plc chairman Micky Arison, lieten het goede voorbeeld zien. Zij lieten zich allen overgieten met ijswater en doneerden 100.000 dollar. Door de donaties heeft de ALS Association in twee weken tijd 7,6 miljoen dollar opgehaald ten opzichte van 1,4 miljoen dollar over geheel 2013.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!