Cruisereiziger
Bouw

Eerste blok gelegd voor nieuw cruiseschip Holland America Line

031 Eurodam op zee - schoorsteenVrijdag is op de Marghera werf van Fincantieri in Venetie het eerste blok gelegd van het nieuwe cruiseschip van Holland America Line. De mijlpaal, die de start betekent van het echte bouwproces, werd gevierd tijdens een korte ceremonie waarbij namens de Amerikaanse rederij Keith Taylor, senior vice president fleet operations, en Cyril Tatar, vice president technical operations & newbuilding aanwezig waren. Namens Fincantieri was de directeur van de Margehera scheepswerf van de partij. Begin februari van dit jaar was al het eerste stuk staal gesneden. Het cruiseschip uit de Pinnacle Klasse, waarvan de naam op een later moment zal worden onthuld, heeft een brutotonnage van 99.500 en biedt ruimte aan 2.660 passagiers. Oplevering van het grootste schip in de vloot van Holland America Line staat gepland in februari 2016.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Eerste blok gelegd voor nieuw cruiseschip Holland America Line

  • Geweldig nieuws, ik ben zeer benieuwd naar dit nieuwe schip en ook naar de naam.

  • Ik zie hem graag tegemoet het zal wel weer een hele mooie worden,ik weet niet waar hij gedoopt wordt ik hoop van in Rotterdam bij de Cruise. Dan ben ik er zeker in de buurt of er bij.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger