Cruisereiziger
Telecommunicatie

Quantum of the Seas wordt ‘s werelds eerste smartship

2014-08-24_10ThingsQuantum-WOWbandRoyal Caribbean International heeft maandag de technische hoogstandjes gepresenteerd die zullen debuteren op haar nieuwste cruiseschip, de Quantum of the Seas. Innovatieve high-tech oplossingen moeten ervoor zorgen dat de cruisepassagiers een onbezorgde vakantie beleven. ‘Cruisen heeft een romantisch verleden, maar ook een levendige, avontuurlijke, state-of-the-art toekomst. We waren vastbesloten om de laatste technische snufjes aan boord te halen om elk vorm van stress tijdens een cruise te voorkomen. Een yoga-instructeur zou trots zijn op de combinatie van gemak en flexibiliteit op dit schip’, aldus Richard D. Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd.

Scheepsladingen aan bandbreedte houden gasten verbonden, gemakkelijk te gebruiken systemen zorgen voor meer keuzes en vereenvoudigde schema’s en RFID-technologie versnelt het incheckproces en zorgt ervoor dat gasten hun bagage te allen tijde kunnen volgen.

SMART Check-in: van kade tot schip in recordtijd

2014-08-24_10ThingsQuantum-AppEen Quantum vakantie begint thuis, waar gasten incheck documenten online genereren, hun eigen pasfoto’s uploaden en bevestiging ontvangen van het online inchecken. Bij aankomst in de cruiseterminal voor vertrek kunnen gasten op deze manier binnen 10 minuten van de kade tot op het schip staan zonder check-in balies, invullen van formulieren en wachten in de rij. Gasten zullen in staat zijn om hun bagage te volgen in real-time op hun smartphones. De bagage zal op de kade worden gelabeld met RFID-technologie, waarna gasten de voortgang kunnen monitoren via sleutelpunten tot aan de hut. Bij het vertrek wordt dit proces omgekeerd.

SMART Concierge: flexibiliteit binnen handbereik

Op de Quantum of the Seas zal worden gewerkt met nieuwe RFID polsbandjes, waarmee je via  een simpele tik o.a.  de weg kan vinden op het schip, aankopen kunt doen aan boord en die tevens dient als hutsleutel. Eenvoud en efficiëntie zijn ook de kern van twee nieuwe apps waarmee gasten zelf kunnen bepalen hoe hun cruise eruit ziet: Cruise Planner biedt reizigers de mogelijkheid om restaurants, excursies en spa-afspraken te boeken voordat de cruise begint; Royal iQ (die kan worden gedownload) kan door cruisers tijdens de cruise worden gebruikt  bijvoorbeeld als agenda, maar ook om te bellen en te smssen zowel aan boord als naar huis.

SMART Connect: downloaden met de snelheid van het moderne leven

Quantum of the Seas zal een bandbreedte hebben die nog niet eerder is vertoond door het gebruik van satellieten van de technische partner O3b Networks. Met snelheden die overeenkomen met snelle bandbreedteverbindingen aan land kunnen gasten 24/7 online zijn, ongeacht met welk device ze aan boord komen. Je kan op zee video’s streamen, e-mail checken, foto’s delen op social media en video-gesprekken voeren. Daarnaast is het ook mogelijk om via de SeaPods in het Seaplex Xbox Live spelen met gamers over de gehele wereld.

SMART Ervaringen: martini’s shaken en draaiende schermen

2014-08-24_10ThingsQuantum-BionicBarOp de Quantum of the Seas debuteert een nieuwe Bionic Bar waar robots de dienst uitmaken. Gasten kunnen hun bestellingen plaatsen via tablets om vervolgens vermaakt te worden door robotachtige barmannen die de cocktails voor hun ogen mixen. Robots spelen ook de hoofdrol in Two70 waar tijdens elke cruise 6 Roboscreens op het podium verrassende optredens geven door individueel en gezamenlijk  alle kanten op te draaien. Gasten kunnen ook genieten van de Vistarama belevenis waarbij grote glazen wanden transformeren tot een oppervlak dat elke scene, echt of ingebeeld, kan projecteren o.a. het multidimensionale spektakel Starwater.  Technologie wordt ook functioneel gebruikt in de hutten door middel van USB-poorten waarmee devices kunnen worden opgeladen, milieuvriendelijke verlichting en virtuele balkons via grote LED screens (in binnenhutten).

SMART Service: Beter contact tussen bemanning en gasten en thuis

De technologische voordelen worden ook gebruikt voor de bemanning van het schip. Via diverse op maat gemaakte apps kunnen bemanningsleden de smaak en de voorkeuren van de gasten bijhouden, waardoor ze hun persoonlijke service op een nog hoger niveau kunnen brengen. Elk bemanningslid ontvangt verder een gratis tablet waarmee ze van diverse services en apps gebruik kunnen maken om het leven aan boord te vereenvoudigen. Het is de bedoeling dat over de gehele vloot technologische verbeteringen worden doorgevoerd, waardoor uiteindelijk alle 40.000 personeel van Royal Caribbean International aan boord de beschikking zal hebben over een tablet.

SMART Duurzaamheid: schoner en groener

Technologie heeft ook een rol gespeeld om het schip milieuvriendelijker te maken. Geavanceerde computermodellen zijn gebruikt om het energieverbruik van het schip te verminderen met een speciaal ontworpen romp,  het ontwerp van de motor en energiebesparende voorzieningen. Het schip maakt verder geen gebruik meer van gloeilampen, alle verlichting wordt verzorgd door energiezuinige LED of TL. Bewegingssensoren dimmen in de gangen zelfs het licht als er niemand aanwezig is.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Quantum of the Seas wordt ‘s werelds eerste smartship

  • Gruwelijk.

Reacties zijn gesloten.