Cruisereiziger
Bestemmingen

Hanseatic behaalt nieuw record voor passagiersschepen

MS Hanseatic
MS Hanseatic

Het expeditieschip Hanseatic van Hapag-Lloyd Cruises heeft een nieuw record voor passagiersschepen behaald op de Noordoostpassage. Dinsdagmiddag (26 augustus 2014) bereikte het 122,8 meter lange schip het noordelijkste punt op 85°, 40.7′ Noord en 135°, 39.6′ Oost. Op deze locatie was de Hanseatic slechts 480 kilometer verwijderd van de Noordpool.

‘Ongewone ijscondities maakten dit record mogelijk. Ten noorden van de Nieuw-Siberische Eilanden in het Russische gebied van de Noordpool was er een grote ijsvrije zone die zich uitstrekte naar het noorden door de Noordelijke IJszee, die we hebben gebruikt voor een spontane omweg’, aldus kapitein Thilo Natke. Bij een temperatuur van rond het vriespunt en een stevige noordoostenwind ondernamen de passagiers een tocht met Zodiaks langs de rand van het ijspak. Deze ervaring werd vervolgens in stijl gevierd met een feestje op het dek van het schip.

De expeditie door de Noordoostpassage vertrok op 12 augustus vanuit Nome, Alaska en wordt verder vervolgd naar de Noordlandeilanden in de komende dagen. Vervolgens staan nog de Karazee, de Barentszzee, Moermansk (einde van de Noordoostpassage), Hammerfest (Noorwegen) en ten slotte Bodo (Noorwegen) op het programma, waar de expeditie zal eindigen op 10 september 2014.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger