Cruisereiziger
Verkoop/koop

Norwegian Cruise Line neemt Prestige (Oceania en Regent Seven Seas) over

NCLLOGO4CvertBINorwegian Cruise Line Holding Ltd. is de nieuwe eigenaar van Prestige Cruises International Inc, de moedermaatschappij van Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Met de koop is een totaalbedrag (zowel geld als aandelen) gemoeid van 3 miljard dollar. Daarmee versterkt NCL haar plek in de top 3 van grootste ondernemingen in de cruiseindustrie achter Carnival Corp. en Royal Caribbean Cruise. Prestige heeft momenteel 8 cruiseschepen onder haar hoede, waarvan 5 van Oceania Cruises en 3 van Regent Seven Seas. Laatstgenoemde rederij voegt in de zomer van 2016 een nieuw schip aan haar vloot. NCL heeft zelf 15 schepen en laat daarnaast nog 4 schepen bouwen in de nabije toekomst.

‘De combinatie van drie verschillende merken, die elk een ander marktsegment bedienen, onder 1 paraplu zorgt meteen voor een toonaangevende cruiseoperator met een ongeevenaard groeitraject en een portefeuille van producten die ons in staat stelt om aantrekkelijk te zijn voor gasten in elke fase van hun levenscyclus. We zijn voor het behoud van de verschillende merken, gastervaringen en cultuur, die elk heeft gezorgd voor hun succes’, aldus Kevin Sheehan, president en CEO van Norwegian Cruise Line.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger