Cruisereiziger
Verkoop/koop

Celebrity Century verkocht aan het Chinese Ctrip

Celebrity CenturyRoyal Caribbean Cruises Ltd heeft bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met Exquisite Marine Ltd, dat onderdeel uitmaakt van het Chinese Ctrip.com International Ltd, over de verkoop van het cruiseschip Celebrity Century. Ctrip is een groot online reisbureau in China, die al veel cruises verkoopt aan Chinese cruisereizigers. De Celebrity Century zal nog tot april 2015 varen voor Celebrity Cruises waarna het zal worden overgedragen aan de Chinese partij.

‘Sinds de inauguratie heeft de Celebrity Century voor veel prachtige herinneringen gezorgd voor honderdduizenden gasten en we verwachten dat deze succesvolle geschiedenis voort wordt gezet als zij overgaat naar de Chinese cruisemarkt. De verkoop van het schip is een uitstekende zakelijke kans voor zowel Royal Caribbean als Ctrip en zal een sterke waarde vertegenwoordigen voor de aandeelhouders van beide bedrijven’, aldus Richard D. Fain, voorzitter en chief executive officer van Royal Caribbean Cruises Ltd.

De Celebrity Century zal de geplande afvaarten tot en met 22 maart 2015 doorgang laten vinden. De cruise van 15 nachten van Dubai naar Rome op 5 april 2015 wordt ingewisseld voor een cruise van 14 nachten van Dubai naar Singapore. Gasten die reeds geboekt hebben voor de cruise van 5 april 2015 hebben de mogelijkheid om deze te annuleren waarbij de totale reissom wordt terugbetaald of een andere cruise te kiezen met speciaal boordtegoed en compensatie voor het eventueel omboeken van vluchten. Celebrity Cruises zal hiervoor zelf contact opnemen met gasten die reeds een reservering hebben staan.

De Celebrity Century trad in december 1995 toe tot de vloot van Celebrity Cruises en werd gebouwd door de Meyer Werft in Papenburg. Het 71.545 ton zware schip kan 1.814 gasten (dubbele bezetting) en 860 bemanningsleden vervoeren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger