Cruisereiziger
Renovatie

MSC Armonia in droogdok in Palermo voor verlenging

MSC Armonia1Het ambitieuze Renaissance programma van MSC Cruises voor het vernieuwen en verlengen van 4 cruiseschepen in haar vloot (van 12) krijgt deze maand een vliegende start met de MSC Armonia die afgelopen zondag arriveerde in Sicilië. Het meldde zich op de werf van Fincantieri in Palermo waar ze de komende 11 weken zal blijven. Op 17 november wordt de dienst hervat met een eenmalige inaugurele cruise in de Middellandse Zee vanuit Genua naar de Canarische Eilanden. In de komende 2,5 maand zullen de Italiaanse scheepsbouwers de MSC Armonia verlengen door het inbrengen van een vooraf gebouwde sectie van 24 meter lang die 194 extra hutten bevat. Daarnaast zullen vele andere delen van het schip worden aangepast en vernieuwd, waardoor het comfortniveau, entertainment en beschikbare diensten aan boord worden geupgrade. MSC Armonia2

Voor de aankomst van de MSC Armonia was Fincantieri al begonnen met de voorbereidingen voor dit immense project zowel aan boord als op de werf. op 28 augustus werd het nieuwe midscheeps gedeelte de werf ingedreven en vervolgens in het droogdok getrokken waar de MSC Armonia haar Renaissance zal ondergaan. Zondagochtend voegde de MSC Armonia zich bij deze nieuwe sectie. Daarna zijn onmiddellijk de werkzaamheden begonnen met het bepalen van de snijlijn op haar romp. Medio september wordt de middensectie ingebracht, waarna op 17 november de ‘maiden journey’ vanuit de werf zal plaatsvinden.

Naast de nieuwe hutten krijgt de MSC Armonia tijdens haar renovatie ook nieuwe ruimtes voor de Baby Club (in samenwerking met Chicco), een nieuwe Mini Club en Young Club voor kinderen om te spelen en een Teens Club. Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe buffet dat 20 uur per dag geopend zal zijn en het uitgebreide restaurant. Tevens krijgt het schip een nieuwe lounge, een bibliotheek, vernieuwingen aan de MSC Aurea Spa en een uitgebreid waterpark. Het totale Renaissance programma ziet er als volgt uit:

De vier betreffende cruiseschepen werden gebouwd tussen 2003 en 2005 op de werf van STX in Saint-Nazaire, Frankrijk. Ze zijn op dit moment 251 meter lang, wegen 60.000 ton en kunnen 2.069 passagiers vervoeren. Na het renaissance programma zullen de schepen 275 meter lang zijn, 65.000 ton wegen en 2.680 passagiers vervoeren. Het beschikt dan over 193 extra hutten (en 59 nieuwe hutten voor bemanningsleden).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!