Cruisereiziger
Kunst

Uitgebreide kunstcollectie aan boord Costa Diadema

Costa Diadema @ Costa Cruises
Costa Diadema @ Costa Cruises

De Costa Diadema, het nieuwe vlaggeschip van Costa Cruises, zal beschikken over 7.671 moderne kunstwerken die de innovatieve inrichting van schip moeten aanvullen. De kunst zal te zien zijn als het cruiseschip wordt opgeleverd op 30 oktober 2014. De Costa Diadema, ‘de Koningin van de Middellandse Zee’, zal een breed scala aan originele kunst, reproducties en zeefdrukken vertonen door 41 kunstenaars, waarvan 38 de Italiaanse nationaliteit hebben. De kunstenaars tonen hun interpretatie van het thema ‘koninklijk’ door middel van schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, tekeningen, architectuur en design.

‘We proberen om verschillende gevoelens op te roepen door middel van de sfeer van de interieurs van de Costa Diadema. De kunst en design elementen zijn essentieel voor het bereiken van de emotionele dimensie die we de gasten willen laten ervaren’, aldus Joseph Farcus, architect van de nieuwe cruiseschepen van Costa sinds het debuut van de Costa Atlantica in 2000.

Onder de kunstwerken, van zowel erkende als opkomende kunstenaars, zijn 190 originele werken, waaronder schilderijen die komen te hangen in de suites en trappenhuizen en andere mixed-media kunstwerken die geplaatst worden bij de ingang van het theater. De openbare ruimtes zoals de Corona Blu Restaurant, Costa Diadema Club Restaurant, Eliodoro Atrium en Lido Diana zullen beschikken over 260 digitale kunstwerken en 26 sculpturen. In de buitenlucht Promenade op dek 5 zijn twee grote glasmozaïeken genaamd ‘Riviera Ligure’ met beelden van de Mediterrane kust zowel aan bakboord als stuurboordzijde.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger