Cruisereiziger
RenovatieReparaties & Werfbezoek

Cruiseschip MSC Armonia met 24 meter verlengd in Palermo

MSC Cruises is woensdag gestart met de eerste fysieke uitbreiding binnen het Renaissance project. De MSC Armonia werd maar liefst 24 meter verlengd. Het schip wordt op de werf van Fincantieri in 11 weken volledig gerestyled én met bijna 200 nieuwe hutten uitgebreid. Daarbij geeft de restyling een boost aan het entertainment aan boord en de duurzaamheid van het schip. Na de MSC Armonia, zijn de MSC Lirica, MSC Sinfonia en MSC Opera uit de MSC Lirica klasse schepen aan de beurt voor een make-over.

Op de scheepswerf in Palermo zagen de toeschouwers hoe de 14.000 ton wegende boeg van de MSC Armonia langzaam 30 meter achteruit ging om plaats te maken voor het nieuwe, vooraf gebouwde gedeelte van 2.200 ton. Aan de fysieke verlenging van de MSC Armonia ging een uiterst zorgvuldige voorbereiding vooraf. Een team van ’s werelds beste scheepsbouwers zorgde voor een duidelijke bepaling van de snijlijnen op het staal, het deactiveren van de elektrische systemen en de daadwerkelijke loskoppeling van de beide scheepstukken. De procedure markeert een nieuwe mijlpaal in het 200 miljoen kostende Renaissance Programma van MSC Cruises, dat de vier MSC Lirica klasse schepen een volledige make-over geeft.

De volgende stap in de restyling van de MSC Armonia is het terugdringen van de ecologische voetafdruk van het schip. De MSC Armonia krijgt een rompbehandeling om de weerstand te minimaliseren en daarmee bij te dragen aan het verminderen van het brandstofverbruik. LED technologie wordt toegepast in alle publieke ruimtes van het schip, waardoor er minder energie aan boord wordt verbruikt. Ook wordt er een zogeheten ‘Variable Speed Drive Inverter’ geïnstalleerd en krijgt de schroef van het schip een nieuw design, beide om efficiency te verhogen en met energiebesparing in gedachte.

Na de restyling heeft het schip niet alleen 193 nieuwe hutten, ook is het interieur vernieuwd en vindt er een upgrade van entertainment en services plaats. In samenwerking met Chicco wordt er voor de jonge reizigers een nieuwe Mini Club, Young Club, Junior Club evenals een gerestylde Teens Club geïntroduceerd. Er opent een nieuwe lounge en bibliotheek, de MSC Aurea Spa wordt vernieuwd en voor de echte avonturiers komt er een compleet nieuw onboard waterpark. Daarnaast is het buffet na de verbouwing 20 uur per dag geopend en kunnen reizigers de klok rond dineren in het uitgebreide restaurant. Op 17 november 2014 is de MSC Armonia klaar om in geheel nieuwe stijl de wateren van de Middellandse Zee te verkennen. Dit wordt gevierd met een eenmalige Middellandse Zee cruise vanuit Genua naar de Canarische Eilanden.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!