Nieuwe loopbrug Cruise Port Rotterdam door Lee Towers in gebruik gesteld

Cruiseterminal RotterdamDonderdagmiddag is tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Holland Amerika kade voor de Cruise Terminal Rotterdam op de ‘Henry Hudson’ van Spido de nieuwe Passenger Boarding Bridge (PBB) gepresenteerd. Rotterdammer in hart en nieren Lee Towers had de eer om de door het Spaanse bedrijf ADELTE vervaardigde brug officieel in gebruik te stellen door een geluidspektakel in gang te stellen waarbij de loopbrug haar eerste meters maakte. Kort daarvoor was de loopbrug formeel overhandigd aan Mai Elmar van Cruise Port Rotterdam door Cleo Hupkes-Lenger (HbR), verantwoordelijke voor de gehele verbouw van de cruise terminal – namens Havenbedrijf, Gemeente en CPR.

De nieuwe loopbrug maakt onderdeel uit van de modernisering van de Cruiseterminal Rotterdam, waarvoor het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente samen bijna 7 miljoen euro heeft uitgetrokken. De vernieuwing van de terminal is mede ingegeven door de schaalvergroting in de cruisevaart en het streven naar een verdubbeling van het aantal aankomsten van 30 naar 60 aankomsten per jaar. De belangrijkste aanpassingen, zoals de loopbrug, zijn op tijd gereed voor de aankomst van het grootste cruiseschip ter wereld Oasis of the Seas op 30 september 2014. De oude loopbrug krijgt een tweede leven bij Speelstad Rotterdam dat door Hennie van der Most het komend jaar wordt gebouwd. De nieuwe loopbrug is afgelopen zaterdag tijdens de Wereldhavendagen in gebruik genomen bij de komst van het MS Rotterdam.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “Nieuwe loopbrug Cruise Port Rotterdam door Lee Towers in gebruik gesteld

  • 16 september 2014 om 12:00
    Permalink

    Heel goed Rotterdam moet zich ook meer profileren als cruisehaven

Reacties zijn gesloten.