Cruisereiziger
Bestemmingen

Aantal cruisepassagiers wereldwijd met 77% gegroeid

CLIAIn de laatste 10 jaar is het aantal cruisepassagiers wereldwijd gegroeid met 77%, van 12 miljoen naar 21,3 miljoen, met een groei in 2013 van 2%. Dat blijkt uit nieuwe data die door de Cruise Lines International Association (CLIA) zijn vrijgegeven. Daaruit kan tevens worden opgemaakt dat de totale economische bijdrage van de cruise-industrie 117 miljard dollar is. Dat zorgt voor 891.009 voltijdse banen met een totale loon van 38,47 miljard dollar. De cijfers zijn afkomstig uit een eerste onafhankelijke onderzoek naar de economische impact van de cruise-industrie wereldwijd uitgevoerd door Business Research and Economic Advisers (BREA) in opdracht van de CLIA.

45% van de totale productie in 2013 is gemaakt in Europa. Pierfrancesco Vago, voorzitter van de CLIA Europe (en tevens Executive Chairman van MSC Cruises) is content met de uitkomst.’Zonder twijfel levert de cruise-industrie tegenwoordig een belangrijke bijdrage aan het economisch herstel van Europa, het creeeren van echte banen en groei op een moment waarop beide zeer moeilijk te realiseren zijn. Met meer Europeanen die cruisen, meer toeristen die in de Europese wateren cruisen en meer cruiseschepen die in Europese scheepswerven worden gebouwd kan het aantal van onze industrie in Europa alleen maar verder toenemen in de komende jaren’.

Meer cijfers uit het rapport:

  • 21,31 miljoen cruisepassagiers maakten in 2013 wereldwijd een cruise.
  • 55% van alle passagiers zijn afkomstig uit Noord-Amerika (11,82 miljoen), waaronder 10,92 miljoen die wonen in de Verenigde Staten.
  • 30% van alle passagiers wonen in Europa (6,4 miljoen), waaronder 1,73 miljoen uit Groot-Brittannië en Ierland, 1,69 miljoen uit Duitsland en 110.000 uit Nederland.
  • Ook uit Australië (833.000), Brazilië (732.000) en China (727.000) komen veel cruisepassagiers.
  • De gemiddelde lengte van een cruise is 7 dagen met 3 tot 4 bestemmingen.
  • Over de gehele wereld genereerde de cruise-industrie bijna 115 miljoen bezoeken van passagiers en bemanningsleden aan havens over de gehele wereld. Gemiddeld spendeerden ze gemiddeld 126,93 dollar per haven per dag.

In oktober zal CLIA Nederland de resultaten bekendmaken van het rapport over de economische impact van cruises op Nederland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger