Cruisereiziger
Reparaties & WerfbezoekVerkoop/koop

Aankoop STX Finland door Meyer Werft rond: Meyer Turku

aerial_photo_Turku_W708
Foto: Meyer Turku

De Finse staat en de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft hebben de aankoop van het gehele aandelenkapitaal van STX Finland van STX Europe Ltd. afgerond. Op 4 augustus hadden beide partijen al de overname-overeenkomst ondertekend. Inmiddels is ook voldaan aan de resterende voorwaarden voor de overname. Zo heeft de Duitse mededingingsautoriteit na controle groen licht gegeven voor de aankoop en is men tot overeenstemming gekomen met enkele commerciele banken met betrekking tot de financiering. De nieuwe naam van het bedrijf is Meyer Turku.

Meyer Werft bevat in de nieuwe situatie 70% van de aandelen en is hoofdverantwoordelijk voor de activiteiten op de werf. De andere 30% van de aandelen is in handen van de Finse staat.’We hebben een goede basis om de werf in Turku weer sterk te maken. Er zit nog veel winst in het leren van elkaar ten faveure van al onze werven in Papenburg, Warnemunde en Turku. We moeten gewoon hard werken en ons productiviteit blijven verbeteren. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat de prachtige diensten van de werf in Turku ook de komende jaren kunnen worden voortgezet’, aldus Jan Meyer.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!