Cruisereiziger
Muntceremonie

Kiel gelegd van Norwegian Escape in Papenburg

Pennylaying_Escape_MG_6267_pr_W716Vrijdag is in het Duitse Papenburg de eerste bouwfase van het nieuwe cruiseschip Norwegian Escape van Norwegian Cruise Line van start gegaan. Bij de kiellegging op de Meyer Werft waren aandeelhouders en leden van de directie van de Amerikaanse rederij aanwezig. Tijdens de viering werd het blok 35/41 van het schip (164.400 brutoton) in het overdekte bouwdok van de scheepswerf gehesen. Kevin Sheehan, President en CEO van Norwegian Cruise Line plaatste de traditionele geluksmunt voordat de bouwsteen van 400 ton met een grote kraan erop werd getakeld.

‘We zijn erg blij dat we kunnen beginnen met de productie van het staal voor de Norwegian Escape. Het begin van het assemblageproces is een belangrijke mijlpaal en we wachten nu met spanning op de oplevering van de Norwegian Escape in het najaar van 2015’, aldus Kevin Sheehan. De Norwegian Escape is de eerste van 4 schepen die door Meyer Werft tot 2019 voor Norwegian Cruise Line wordt gebouwd. De Norwegian Escape zal vanaf oktober 2015 vanuit Miami cruises van 7 nachten gaan varen naar de Oost-Caribbean. Het cruiseschip is 324 meter lang en 41,4 meter breed en biedt plaats aan 4.200 passagiers.

De nieuwbouw zal alle voordelen van de Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway bevatten in combinatie met nog een dek met extra faciliteiten voor de gasten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!