Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Cruiseschip Artania bezoekt donderdag Vlissingen

Artania
Artania

Donderdag komt het tweede cruiseschip van dit jaar aan in Vlissingen. Na het bezoek van het MS Prinsendam van Holland America Line eerder deze maand (8 september) is het nu de beurt aan het MS Artania. Het schip (44.348 brutoton) van de Duitse cruiserederij Phoenix Reisen is 231 meter lang en 30 meter breed. Het kan in totaal 1.260 passagiers huisvesten.

Het MS Artania meerde al om 07:00 uur aan in Vlissingen-Oost en blijft daar tot 18:00 uur liggen. Volgens de Zeeuwse gemeente zal de helft van de passagiers de binnenstad van Vlissingen intrekken. Zij zullen daar met pendelbussen worden gebracht en opgehaald. Tevens zijn er gidsen aanwezig om hen te informeren over interessante locaties.

Het MS Artania is bezig aan een cruise van 7 nachten met Bremerhaven (Duitsland) als begin- en eindpunt. Woensdag deed het Le Havre in Frankrijk aan. Na Vlissingen staat vrijdag Amsterdam (07:00-14:00 uur) op het programma, voordat het weer richting Bremerhaven trekt. Daar zal het tot 6 december in droogdok bij Lloyd Werft blijven voor nieuwe motoren en balkonhutten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger