Britannia verlaat met Britse vlag het droogdok

Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises
Fotocredit: James D Morgan/P&O Cruises

De bouw van het cruiseschip Britannia (141.000 brutoton) nadert zijn voltooiing. Vrijdag verliet het nieuwste schip van P&O Cruises voor de eerste keer het droogdok op de Monfalcone werf van Fincantieri nabij Trieste. Aan de onderhoudskade zullen de resterende werkzaamheden plaatsvinden. De Brittannia, het grootste schip dat ooit gebouwd is voor de Britse markt zal gedoopt worden tijdens een spectaculaire ceremonie in Southampton volgend jaar maart.

De Britannia toonde zich trots aan de buitenwereld met een meterslange Britse vlag (de grootste ter wereld) op de boeg, waaraan donderdag de laatste hand werd gelegd. Voor de nieuwe look voor het schip was 280 liter rode verf, 40 liter rood voor de schaduw, 80 liter blauw, 20 liter blauw voor de schaduw en 160 liter voor het grote logo van P&O Cruises aan de voorkant van de boeg nodig. De schoorstenen worden blauw met daarop de bekende rijzende zon.

Nieuwsgierig geworden naar de Britannia? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!