Politie Cyprus haalt vluchtelingen van cruiseschip

Salamis FiloxeniaDe politie van Cyprus is vrijdag het cruiseschip Salamis Filoxenia (Salamis Cruise Lines) te hulp geschoten in de haven van Limassol. Aan boord waren honderden voornamelijk Syrische vluchtelingen die donderdag nog werden gered nadat zij in een klein bootje nabij het eiland in problemen waren gekomen. Het schip zorgde voor onderdak, voedsel en medische hulp. Bij aankomst in de havenstad weigerden de vluchtelingen echter van boord te gaan, omdat ze naar Italie wilden. Dit tot woede van de kleine rederij, die vreesde voor een financiele strop. De autoriteiten van Cyprus grepen een dag later alsnog in. De Syriers zijn naar een vluchtelingenkamp op Cyprus gebracht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.