Cruisereiziger
BestemmingenHygieneRoutewijzigingVeiligheid

Cruiseschepen mijden West-Afrika vanwege ebola

ms rotterdamDiverse cruisemaatschappijen hebben besloten om de komende periode vanwege de angst voor de verspreiding van het ebola-virus geen havens meer aan te doen in West-Afrika. Holland America Line, Regent Seven Seas Cruises en Seabourn hebben de routes van enkele van hun cruiseschepen hierdoor deels gewijzigd.

Het MS Rotterdam zal tijdens haar huidige ‘African Explorer’-cruise havens in Ghana, Gambia en Senegal mijden. Daarvoor in de plaats is een extra overnachting ingepland in Kaapstad (Zuid-Afrika) en Mindelo (Kaapverdie) en een bezoek aan Tanger (Marokko). De Seven Seas Mariner doet op haar cruise van 13 oktober Dakar (Senegal) niet aan. Ook de Seabourn Sojourn laat tijdens haar ‘South Africa Line Voyage’ van 19 november Dakar schieten. Ook Banjul (Gambia) wordt voorbijgevaren. Malaga en Cadiz (Spanje) zijn de vervangende havens.

De uitbraak van ebola in Afrika baart ook beleggers zorgen. Wereldwijd staan de aandelen van bedrijven in de toeristenbranche in verband met de onzekerheid onder druk. De aandelen van Carnival Corporation en Norwegian Cruise Line Holdings daalden dinsdag met respectievelijk 4,8 en 3,1 procent.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!