Cruisereiziger
HygieneVeiligheid

Passagier voor de zekerheid in quarantaine op Carnival Magic

Carnival Magic

Update 19/10/2014: De passagiere heeft na een bloedtest dat was afgenomen van haar, geen ebola. Het gehele schip kon dan ook zonder problemen in Galveston op 19 oktober ontschepen.

Een vrouwelijke passagier aan boord van het cruiseschip Carnival Magic (Carnival Cruise Lines) is in quarantaine geplaatst nadat bekend werd dat zij tijdens haar werkzaamheden in een laboratorium van een ziekenhuis in Texas mogelijk in contact is gekomen met lichaamsvloeistoffen van ebola-slachtoffer Thomas Duncan. De vrouw stapte met een reisgenoot op 12 oktober op het cruiseschip in Galveston, Texas voor een 7-daagse cruise naar het Westelijke gedeelte van de Caribbean. Sinds woensdag zitten beiden vrijwillig in quarantaine. Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is er zeer laag risico dat de vrouw daadwerkelijk besmet is. Tot op heden, 19 dagen later nadat ze in het lab was met de stalen, zijn er ook nog geen symptomen van besmetting geconstateerd en vormt ze geen gevaar voor andere passagiers en bemanningsleden.

De Carnival Magic heeft volgens planning gewoon de havens van Roatan en Belize bezocht. Alleen Cozumel kon niet worden aangedaan aangezien de Mexicaanse autoriteiten het schip niet wilde vrijgeven. Zondag zal het cruiseschip conform haar route weer arriveren in Galveston, Texas. De passagiers op het schip ontvangen voor het annuleren van de stop in Mexico een boordtegoed van 200 dollar per persoon en een korting van 50% op een toekomstige cruise.

CLIA heeft inmiddels nieuw beleid geïntroduceerd dat inscheping verbiedt voor passagiers en bemanningsleden die hebben gereisd binnen 21 dagen voor de inschepingsdatum naar landen waarvoor het CDC een reiswaarschuwing heeft afgegeven (waaronder enkele landen uit West-Afrika).

Bronnen: CruiseCritic, CLIA

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!