Cruisereiziger
MaidentripNieuwe cruiseschepen

Quantum of the Seas officieel overhandigd aan Royal Caribbean International

Foto: Royal Caribbean Int.
Foto: Royal Caribbean Int.

De Quantum of the Seas is dinsdag officieel overhandigd door de scheepsbouwer Meyer Werft aan haar opdrachtgever Royal Caribbean International. CEO van Royal Caribbean Cruises Richard D. Fain en Manager van de Meyer Werft Bernard Meyer woonden de officiele overdrachtsceremonie bij in het Duitse Bremerhaven, waar het nieuwe cruiseschip momenteel aangemeerd ligt. Onder leiding van kapitein Srecko Ban begint de Quantum of the Seas vandaag aan haar reis naar Southampton. Vanuit de Engelse havenstad staat eerst nog een korte persreis op het programma, voordat het op 2 november met haar eerste echte gasten vertrekt voor een transatlantische cruise naar haar eerste thuishaven Cape Liberty Cruise Port in New York. Quantum of the Seas zal tijdens haar inaugurele seizoen vanuit New York cruises maken naar de Bahamas en de Caribbean. In mei 2015 vertrekt het vervolgens naar haar nieuwe thuisbasis Shanghai, China.

De Quantum of the Seas (167.800 brutoton) bevat 16 dekken en biedt plaats aan 4.180 passagiers in 2.090 hutten. De naam van het cruiseschip verwijst naar de stap voorwaarts in zowel het ontwerp als de beleving van de cruisereizigers. Hoogtepunten op de Quantum of the Seas zijn unieke faciliteiten als de eerste skydive ervaring op zee (Ripcord by iFly), de North Star, waar gasten bijna 100 meter boven het schip kunnen genieten van vergezichten, de grootste overdekte sportaccommodatie op zee en een entertainment complex, compleet met botsauto’s en een rolschaatsbaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger