Video: MSC Magnifica verblijft 18 dagen in droogdok Damen

MSC Magnifica
MSC Magnifica

Zoals eerder gemeld bevindt de MSC Magnifica zich vanaf maandag 20 oktober in droogdok bij Damen Shiprepair Rotterdam voor een reguliere 5-jaarlijkse onderhoudsbeurt. De werf meldt op haar website dat het 293 meter lange cruiseschip van de Italiaanse rederij MSC Cruises daar naar verwachting 18 dagen zal blijven. In deze relatief korte periode wordt o.a. het staal onder handen genomen, vinden er schilder- en schoonmaakwerkzaamheden plaats en worden de leidingen vervangen en het roersysteem verlengd. Bijna 300 werklieden zijn belast met deze klussen, terwijl het reguliere personeel (700) van het cruiseschip gewoon aan boord blijft.

‘Onze werf in Rotterdam kreeg de voorkeur voor deze opdracht omdat het de gewenste grote capaciteit biedt. Bovendien zal de MSC Magnifica na haar dokperiode rechtstreeks naar Hamburg varen, om de passagiers op te halen voor haar volgende cruise. Elk uur is daarom nodig om het schip op tijd gereed te hebben. De klus klaren binnen de gestelde deadline is cruciaal in de cruise-industrie. Je kan niet duizenden passagiers laten wachten. We zijn vereerd dat MSC Cruises het vertrouwen geeft aan Damen Shiprepair & Conversion dat wij zullen leveren wat we hebben afgesproken’, aldus Khalil Benjelloul, Cruise Vessels Product Manager van Damen Shiprepair & Conversion.

Bron: Damen Shipyards

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!