Video: Costa Diadema verlaat werf in Marghera

Vandaag heeft de Costa Diadema de Fincantieri werf in Marghera verlaten om de eerste mijlen te varen in de Costa vloot. Afgelopen zaterdag 25 oktober werd het schip opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer. De officiële ceremonie vond plaats in het theater van het nieuwe vlaggenschip van de Italiaanse rederij. Het gloednieuwe cruiseschip vertrekt vanuit Venetië naar Trieste, waar het schip een dag blijft, en vertrekt voor een pre-inaugurele cruise waarbij Dubrovnik, Corfu, Malta, Napels en Genua bezocht worden. Op vrijdag 7 november vindt de feestelijke doop plaats in Genua (2-daagse cruise nog beschikbaar vanaf 249 euro vanuit Genua naar Savona). Vanaf 8 november tot aan het einde van het winterseizoen zijn er verschillende cruises in de Middellandse Zee waarbij onder andere Barcelona, Marseille, Napels of Civitavecchia, Palma de Mallorca, La Spezia en Savona bezocht worden (prijs vanaf 669 euro vanuit Savona).
De Costa Diadema (132.500 brutoton) is 306 meter lang, 37 meter breed en 69 meter hoog vanaf de waterlijn. Het bevat 1.862 hutten voor een maximale capaciteit van bijna 5.000 passagiers en 1.250 bemanningsleden. Het schip biedt o.a. een wandelpromenade van 500 meter, een theater met 3 verdiepingen, 4 panoramische liften, 3 zwembaden, een 4D bioscoop, een F1-simulator, een nachtclub op 2 niveau’s, 1.100 vierkante meter aan winkels en een uitgebreide spa.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)