Hurtigruten voegt extra schip aan vloot toe

MSNordstjernenHurtigruten zal in de zomer van juni, juli en augustus 2015 een extra schip inzetten voor reizen naar Spitsbergen. Naast het MS Fram die langere cruises maakt, zal het MS Nordstjernen (450 passagiers) ingezet worden. Het schip wordt gecharterd voor een periode van drie maanden. De eerste cruise begint op 1 juni vanaf Bergen en gaat naar diverse Fjorden in Noorwegen, zoals onder andere Alesund, Lofoten, Tromso, Honningsvag en Spitsbergen. De cruises eindigen in Longyearbyen. Vanaf dan vaart het schip drie en vierdaagse cruises vanuit Longyearbyen op elke maandag en donderdag tot en met 28 augustus 2015.

MS Nordstjernen (1956) voer tot 2013 naar Spitsbergen voor Hurtigruten en heeft als een van de  meest nostalgische postschepen inmiddels een recente renovatie in 2013 ondergaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.