Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Eerste vernieuwingen aan boord MS Koningsdam bekend

Het cruiseschip MS Koningsdam van Holland America Line, dat debuteert in februari 2016, is een nieuw type schip voor Holland America Line. Het is het grootste schip ooit gebouwd voor de maatschappij. De toename in capaciteit voorziet in de toevoeging van nieuwe openbare ruimtes en verschillende innovatieve faciliteiten. Uiteraard ontbreken ook de bekende locaties en faciliteiten die door de gehele Holland America Line vloot terugkomen niet op dit nieuwe schip in de Pinnacle-klasse. Hierbij een overzicht van de eerste vernieuwingen aan boord.

koningsdam queenslounge
Queen’s Lounge

Openbare ruimtes

Het midscheepse zwembad met schuifdak is uitgebreid van traditioneel 1 dek naar 2 dekken. Op het begane grond niveau is het zwembad gelegen. Op het tweede niveau wordt een aantal vernieuwingen verwacht, wat minder traditioneel en nog niet eerder gezien bij de Holland America Line.

Het atrium van drie dekken hoog wordt geïnspireerd door het binnenste van een muziekinstrument en het gevoel van een klassiek kwartet met snaren en bogen, in de vorm van een sculptuur. Het plafond wordt gebruikt voor high-definition projecties, zoals wolken die voorbij drijven of stromend water. In de avond verandert dat naar de sterrenhemel.

Ontspanning

De Queen’s Lounge, de plek waar de BB King’s Blues band spetterende optredens geeft, wordt vergroot met een tweede dek. De grootste dansvloer van het schip bevindt zich voor het theaterachtige podium. Op de 1e verdieping is een soort golvende (verwijzend naar een viool) balustrade gecreëerd zodat je van boven ook kunt genieten van de optredens. Overdag kunnen er presentaties worden gegeven, lezingen en andere activiteiten van het entertainment team.

Restaurants

Het hoofdrestaurant strekt zich uit over 2 dekken, net als vele andere Holland America Line schepen. Het interieur wordt echter verrassend licht van kleur. Bijzonder wordt de collectie wijnen die in het midden van het restaurant van de begane grond tot in de hoogte reikt.

koningsdam signature suite
Signature suite

Hutten

Het MS Koningsdam gaat nieuwe hutten aanbieden met concepten die nog niet eerder gezien zijn bij de Holland America Line. Zo worden familie-buitenhutten -voor maximaal 5 personen- aangeboden met twee badkamers, zodat een gezin wat meer ruimte krijgt. De ene badkamer heeft een bad, wasbak en toilet, de andere een douche en wasbak. Naast de reguliere balkonhutten (Verandahhutten), heeft het MS Koningsdam grotere balkonhutten beschikbaar onder de naam Vista Suites. Een klasse hoger zijn de Signature suites die wat breder zijn dan de Vista Suites.

De komende maanden zal Holland America Line meer innovaties en gedetailleerde beelden van het MS Koningsdam bekendmaken op de speciale website van het schip.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)