Interieur MS Koningsdam geïnspireerd door muziekinstrumenten

Atrium Koningsdam 2Voor een nieuwe frisse ‘look’ van het ms Koningsdam contracteerde Holland America Line Adam D. Tihany, een van ‘s werelds prominente hospitality designers. Tihany werd bijgestaan door maritiem designer en architect Bjorn Storbraaten, die ook bijgedragen heeft aan het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam. De beide organisaties werkten aan een modern en hedendaagse ambiance waarin de traditionele waarden van Holland America Line verweven werden. Ze focusten zich op vloeiende rondingen en sierlijke lijnen, licht gevulde vertrekken en een natuurlijke stroming van de openbare ruimtes. De interieurs zijn geinspireerd door ‘de architectuur van de muziek’, de gedachte wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument, wat de architectuur van de oppervlakte is en hoe de geometrie eruit ziet.

‘Sleutel tot het concept is het gebruikmaken van visuele interactie, waardoor gasten zich actief bezig houden met architectuur in plaats zich er passief doorheen te bewegen. Het ontwerp is geen letterlijke vertaling van de muziek, maar een conceptuele benadering waarbij we proberen om het gevoel en de schoonheid van een instrument met sierlijke lijnen, dramatische textuur, lichteffecten en het gebruik van materialen op te roepen. Mijn inspiraties waren niet alleen instrumenten, maar ook majestueuze ruimtes en het overdrijven van het gevoel van hoogte, zodat de gasten de grandeur van elke ruimte beleven’, aldus Tihany. Voorbeeld hiervan is het drie dekken hoge centrale atrium dat een luchtige roestvrije stalen sculptuur bevat, dat het gevoel oproept van een klassiek kwartet en verandert als je er omheen beweegt. Daarnaast zijn de dekken 4, 5, 6 en 7 vernoemd naar componisten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!