Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

Costa Classica in droogdok voor renovatie naar Costa neoClassica

De Costa Classica verblijft momenteel in het droogdok van San Giorgio del Porto in Genua voor een grondige renovatie. Als het cruiseschip van Costa Cruises in december terugkeert in de vaart gaat het verder onder de nieuwe naam Costa neoClassica. Het maakt dan onderdeel uit van de Costa neoCollection, het nieuwe slow cruising concept van de Italiaanse rederij dat al op twee andere cruiseschepen (Costa neoRomantica en Costa neoRiviera) is doorgevoerd. Vanaf 18 december 2014 zal de Costa neoClassica nieuwe routes gaan varen met langere stops bij unieke bestemmingen die voor grote schepen ontoegankelijk zijn.

De Costa neoClassica vertrekt voor de eerste keer vanuit Savona met de cruise genaamd ‘From Egypt to the Spice Islands’ en duurt 26 dagen. Het doet daarbij landen als Israël, Jordanië en Egypte aan. Het nieuwe jaar wordt vervolgens gestart met de 16-daagse ‘Indian Ocean, paradise on earth’ cruise. Deze vaart naar bestemmingen Oman, de Seychellen, Madagascar, Réunion en Mauritius en vertrekt vanaf 11 of 12  januari 2015. Gedurende het zomerseizoen van 2015 cruist de neoClassica iedere zaterdag vanuit Istanbul naar de Griekse eilanden als Rhodos, Kos en Samos. In de lente en de herfst (van 8 april tot 7 juni en 13 september tot 7 november) vaart de neoClassica in het Middellandse Zeegebied met vertrek vanuit Venetië en Ancon.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!