Cruisereiziger
RenovatieReparaties & Werfbezoek

Verlengde MSC Armonia terug in de vaart

Het cruiseschip MSC Armonia heeft maandag het droogdok van Fincantieri in Palermo verlaten. De afgelopen 10 weken, vanaf 31 augustus 2014, werd het cruiseschip van MSC Cruises volledig gerestyled en met bijna 200 nieuwe hutten uitgebreid. Tevens zijn er meer ruimtes voor entertainment en winkels gecreeerd en zijn er technische verbeteringen doorgevoerd. Voor de make-over is de MSC Armonia met maar liefst 24 meter verlengd. Het schip heeft koers gezet naar Genua, waar ze dinsdag feestelijk zal worden onthaald. Vanuit Genua vertrekt de MSC Armonia  voor een 10-daagse inaugurele cruise naar de Canarische Eilanden (vanaf 339 euro).

De MSC Armonia is het eerste schip van de Italiaanse rederij in de MSC Lirica klasse die in het kader van de Renaissance programma een dergelijke uitgebreide renovatie heeft ondergaan. De MSC Sinfonia (12 januari – 16 maart 2015), MSC Opera (2 mei – 4 juli 2015) en MSC Lirica (31 augustus – 9 november 2015) zijn volgend jaar aan de beurt. Met de gehele operatie is een totaalbedrag gemoeid van 200 miljoen euro. De vier schepen uit de Lirica klasse zijn gebouwd tussen 2003 en 2005 op de STX-werf in Saint-Nazaire. Ze zijn op dit moment 251 meter lang, wegen 60.000 brutoton en hebben een capaciteit van 2.069 reizigers. Na het Renaissance programma zijn de schepen 275 meter lang, wegen ze 65.000 brutoton en bieden ze plek aan 2.680 reizigers.

Zie onderstaande video voor beelden van het vertrek van de MSC Armonia uit Palermo:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!