Cruisereiziger
CruisemaatschappijVerkoop/koop

Majesty of the Seas verlaat Royal Caribbean in 2016

Majesty of the seasRoyal Caribbean Cruises Ltd. heeft plannen bevestigd dat in 2016 de Majesty of the Seas naar zusterrederij Pullmantur verhuist. De laatste, driedaagse, cruise van de Majesty of the Seas voor Royal Caribbean vindt plaats op 29 april 2016. Daarna renoveert men het schip in droogdok om de Pullmantur-look te krijgen.

Door toevoeging van de Majesty aan de vloot van Pullmantur wordt de capaciteit met liefst 20% verhoogd. Daarmee komt de vloot van Pullmantur op vijf schepen voor in totaal 11.000 passagiers; Sovereign, Empress, Zenith en de bekende Monarch die in het Caribisch gebied vanuit Aruba en Curacao vertrekt. De Horizon wordt als Frans schip door Croisieres de France vermarkt.

De Majesty of the Seas – 74.077 ton, 2350 passagiers-  is het oudste cruiseschip in de vloot van Royal Caribbean International. Het schip is gebouwd in Saint-Nazaire (Frankrijk) en kwam in 1992 in de vaart. Het behoort, net als de Sovereign en de Monarch (inmiddels beide bij Pullmantur) tot de Sovereign-klasse. De Majesty of the Seas maakt voornamelijk korte cruises (3 a 4 nachten) vanuit thuishaven Miami naar de Caribbean. De Majesty of the Seas bevat 12 dekken met vermaak voor jong en oud. In de korte periode aan boord kan er worden genoten van een uitgebreide From the Vitality Spa, een fitness-ruimte, een klimwand, whirlpools en 2 zwembaden.

Majesty of the seas‘‘De overbrenging van de Majesty of the Seas speelt een belangrijke rol in de groei van de Latijns-Amerikaanse markt. Het helpt ons om het grootste merk daar te worden,” zegt Pullmanturs directeur Jorge Vilches. “De extra capaciteit zal ons helpen om aan de groeiende vraag te voldoen voor Latijns-georiënteerde cruise vakanties.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)