Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Royal Caribbean en Ctrip starten SkySea Cruises voor Chinese markt

Royal Caribean Cruises Ltd. en Ctrip.com International Ltd. hebben bekendgemaakt dat ze tot een akkoord zijn gekomen over een strategisch partnerschap via SkySea Cruises, een joint venture die speciaal in het leven is geroepen voor de Chinese cruisemarkt. Royal Caribbean en Ctrip.com zullen elk een aandeel van 35% hebben in het nieuwe bedrijf. De rest is in handen van het management van SkySea en een private investeringsfonds. De formaliteiten worden naar verwachting voor het eind van deze maand afgerond.

‘We kijken ernaar uit om samen met Ctrip, een voorloper in de Chinese reiswereld, een nationale cruisemaatschappij voor China op te bouwen. SkySea Cruises is een belangrijke strategische mijlpaal in onze inspanningen om te groeien op de Chinese markt’, aldus Richard D. Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. De nieuwe cruiserederij zal medio 2015 in bedrijf gaan met 1 cruiseschip. De onderneming bekijkt de mogelijkheden om op termijn meer cruiseschepen aan de vloot toe te voegen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger