Cruisereiziger
Milieu

Costa Cruises publiceert Duurzaamheidsrapport 2012-2013

 

Costa Cruises heeft maandag haar Duurzaamheidsrapport voor de periode 2012 – 2013 gepubliceerd, waarin de inspanningen op het vlak van duurzaamheid in detail toegelicht worden. Het volledige duurzaamheidsrapport, dat volgens het Global Reporting Initiative (GRI) 3.1 werd opgesteld, kan gedownload worden op de website van Costa Cruises: www.costacruises.nl.

Het rapport is in drie hoofdstukken onderverdeeld. Elk hoofdstuk beschrijft de acties die Costa Cruises heeft ondernomen, de bijbehorende prestatie-indicatoren en de doelstellingen die de maatschappij in de periode 2012-2013 heeft bereikt op het vlak van economische resultaten, milieubescherming en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het rapport is opgesteld volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) – de internationale standaard voor duurzaamheidsverslaggeving – en gecertificeerd door PwC Price Waterhouse Coopers.

Costa heeft diverse maatregelen uitgevoerd om haar inzet op het gebied van milieubescherming waar te maken, kansen aan werknemers te bieden zich te ontwikkelen, de relatie met stakeholders te verstevigen en lokale gemeenschappen van de bestemmingen die zij aandoen te versterken. Zo heeft Costa onder meer cruiseroutes herzien en dankzij energiebesparende maatregelen aan boord konden emissies fors verminderd worden. Bovendien zijn tal van projecten en initiatieven opgezet om de ecologische voetafdruk zowel op de bestemmingen als op zee te verminderen.

In het Duurzaamheidsrapport zijn gedetailleerde informatie en cijfers te vinden. Enkele belangrijke cijfers:

  • daling met 6,5 % van het brandstofverbruik per passagier per dag in twee jaar;
  • vermindering SOx met 9,9 % en NOx met 5,8%;
  • afname CO2 met 6% in twee jaar;
  • daling energieverbruik met 6,5 %;
  • vermindering waterverbruik met 4,7 % per persoon per dag.

Wat het personeel betreft:

  • toename met 9% van het totale personeel op de wal in 2013 in vergelijking met 2012;
  • in 2012-2013 werden met 14.286 kandidaat-personeelsleden sollicitatiegesprekken gevoerd, wat tot 10.284 nieuwe aanwervingen leidde.

Meer informatie over werken op een cruiseschip!
 

Bij Costa Cruises staat duurzaamheid voor milieubescherming, respect voor de medewerkers en de lokale gemeenschappen. Het rapport bevat gedetailleerde informatie over de vooruitgang die Costa heeft geboekt op het gebied van emissies en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger