Twee nieuwe schepen voor Celebrity Cruises in 2018 en 2020

logo Celebrity CruisesCelebrity Cruises heeft bekend gemaakt dat er een intentieverklaring getekend is met Franse bouwer STX voor de levering van twee nieuwe cruiseschepen. De twee cruiseschepen (117.000 ton) vormen een nieuwe klasse en gaan plaats bieden aan 2900 passagiers. Onder de projectname EDGE zullen de schepen gebouwd gaan worden. Ze borduren voort op de Modern Luxury stijl. Met 300 meter lang, 38 meter breed en 58 meter hoog zullen de EDGE schepen kleine cruiseroutes met de faciliteiten van een groot schip aan gaan bieden. Een perfecte combinatie voor de cruise beleving van de reiziger anno nu. 

De huidige nieuwste generatie schepen van Celebrity Cruises, de Solstice klasse, biedt iets grotere schepen dan de nieuwe EDGE klasse.

“Onze nieuwe klasse schepen zal de standaard worden voor premium rederijen en biedt de nieuwe generatie van moderne luxe die onze gasten zo weten te waarderen,” zegt Michael Bayley, directeur van Celebrity Cruises. “STX France heeft de meest innovatieve schepen in de wereld ontworpen en gebouwd en project EDGE geeft hen de kans om wederom een nieuwe standaard van moderne iconische architectuur te ontwerpen. Op deze schepen zullen wij onze gasten nog dichterbij de must-see bestemmingen van de wereld brengen en hen aan boord verrassen met de meest luxe hutten, uitmuntende maaltijden en het beste serviceniveau geleverd door ons toegewijde personeel.”

STX levert het eerste schip op in het najaar van 2018. Het tweede schip begin 2020.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)