Cruiseschip Artania komt woensdag aan in Rotterdam

Artania
Artania

Woensdag om 14:00 uur wordt het cruiseschip Artania verwacht bij de cruiseterminal van Rotterdam (tot 21:00 uur). Het schip van Phoenix Reisen is bezig aan een 4-daagse cruise van en naar Hamburg. Naast Rotterdam staat donderdag ook Amsterdam (09:00-17:00 uur) op het programma. De komende 1,5 week zal de Artania nog twee keer haar opwachting maken in Rotterdam, op zondag 14 december (14:00-21:00 uur) en donderdag 18 december 2014 (14:00-21:00 uur).

De Artania is net teruggekeerd uit het droogdok in Bremerhaven (Duitsland). In maar liefst 73 dagen heeft het schip uit 1984 een uitgebreide renovatie ondergaan. Daarbij zijn o.a. 4 motoren vervangen. De Artania, gebouwd in Helsinki, is 230 meter lang en 32 meter breed en heeft een brutotonnage van 44.588. Het schip biedt plaats aan 1.260 passagiers. Het schip voer eerder onder de naam Royal Princess (Princess Cruises) en Artemis (P&O Cruises).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​