Brand op cruiseschip Insignia eist 3 levens

INSIGNIA_exterior2Brand in de machinekamer van het cruiseschip Insignia van Oceania Cruises heeft donderdag het leven gekost van 1 bemanningslid en 2 werkmannen. Het vuur brak uit in de ochtend terwijl het schip was aangemeerd in Port Castries in St. Lucia, Bahama’s. Lokale autoriteiten schoten snel te hulp, waardoor de situatie snel onder controle was. 3 bemanningsleden en twee werkmannen werden overgebracht naar een plaatselijke medische voorziening. De hulp kwam voor 3 van hen te laat. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Oceania Cruises heeft het restant van de cruise geannuleerd. De passagiers, die niet in gevaar kwamen, zijn inmiddels allemaal ontscheept. Zij worden ondergebracht in hotels totdat vervoer naar Miami is geregeld. Een supportteam voor crew en gasten en technisch team is onderweg naar St. Lucia. De Insignia was bezig aan een 11-daagse cruise vanuit San Juan met als eindbestemming Miami. Oceania Cruises heeft haar medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers tijdens deze zware tijd.

Bronnen: CruiseCritic , St. Lucia News Online

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​