Costa neoClassica in de vaart na uitgebreide renovatie

Costa neoClassica
Costa neoClassica

De Costa Classica is woensdag aangekomen in Savona na een uitgebreide renovatie op de scheepswerf van San Giorgio in Genua. Donderdag vertrekt het onder haar nieuwe naam Costa neoClassica voor een 25-daagse cruise met Mauritius als eindbestemming. Onderweg worden o.a. Egypte, Israel, Jordanie, Oman, Seychellen en Madagascar aangedaan. Het cruiseschip van Costa Cruises zal dan formeel onderdeel uitmaken van de Costa neoCollection, het ‘slow cruisen’ concept wat al is doorgevoerd op de schepen Costa neoRomantica en Costa neoRiviera.

Op 8 november begon in Genua de droogdokperiode, waarbij 600 technici en 400 bemanningsleden betrokken waren. In de 22,5 miljoen euro kostende operatie werden zowel de binnen- als de buitenkant (romp en motoren) van het schip (53.000 brutoton, 654 hutten) onder handen genomen. De publieke ruimtes en hutten hebben een nieuwe frisse look gekregen. Ook het wellness-gedeelte is opgeknapt. De restaurants aan boord hebben flexibele dinermogelijkheden en nieuwe menu’s met regionale gerechten. Nieuw op de Costa neoClassica zijn ook de digitale wegwijsborden (bekend van de Costa Diadema) en de Stargazers (telescopen).

Na de eerste ‘From Egypt to the Spice Islands’ cruise start de Costa neoClassica het nieuwe jaar met de 16-daagse ‘Indian Ocean, paradise on earth’ cruise. Deze vaart naar bestemmingen Oman, de Seychellen, Madagascar, Réunion en Mauritius en vertrekt vanaf 11 of 12 januari 2015. Gedurende het zomerseizoen van 2015 cruist de neoClassica iedere zaterdag vanuit Istanbul naar de Griekse eilanden als Rhodos, Kos en Samos. In de lente en de herfst (van 8 april tot 7 juni en 13 september tot 7 november) vaart de neoClassica in het Middellandse Zeegebied met vertrek vanuit Venetië en Ancon.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!