Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

MS Koningsdam en Carnival Vista krijgen zusjes in 2018

koningsdam2
MS Koningsdam

Moedermaatschappij Carnival Corporation heeft bekend gemaakt dat het opdracht heeft gegeven voor de bouw van een zusterschip van het MS Koningsdam voor Holland America Line. Het tweede cruiseschip in de nieuwe Pinnacle Klasse zal worden gebouwd door het Italiaanse Fincantieri en wordt bijna identiek als de nu in aanbouw zijnde Koningsdam, die in februari 2016 in de vaart komt. De nieuwbouw, waarvan de naam nog onbekend is, wordt eind november 2018 opgeleverd. Het biedt ruimte aan 2.650 passagiers en krijgt dezelfde publieke ruimtes en gelegenheden die hun debuut maken op het MS Koningsdam. Ook bekende plekken van de huidige cruiseschepen in de vloot van Holland America Line zullen terugkeren.

Ook Carnival Cruise Lines krijgt uitbreiding van haar vloot. In maart 2018 staat de oplevering gepland van het zusterschip van de Carnival Vista, die in het voorjaar van 2016 wordt geïntroduceerd. Het wordt het 26e cruiseschip van het grootste merk van Carnival Corporation. Ook van dit schip is de naam nog onbekend. Het zal in ieder geval een capaciteit hebben van 3.954 passagiers en veel kenmerken bevatten van de huidige schepen van Carnival Cruise Lines aangevuld met diverse innovaties. Meer details hierover worden begin januari 2015 bekendgemaakt bij een presentatie over de Carnival Vista.

‘Deze prachtige nieuwe schepen die zijn besteld bij Fincantieri betekenen onze voortdurende inzet om onze gasten de best mogelijke ervaring te bieden bij onze toonaangevende merken. Nieuwe schepen met de nieuwste functies, accommodaties en innovaties brengen de moderne cruise-ervaring echt tot leven en zal ons helpen om nieuwe markten aan te boren’, aldus Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger