Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Amerikaanse cruiserederijen zien kansen in Cuba

Carnival Liberty
Carnival Liberty

De recente toenadering van de Verenigde Staten tot Cuba leidt ook tot enthousiasme in de cruisewereld. De grote Amerikaanse cruiserederijen zien volop kansen voor nieuwe cruisebestemmingen als het handelsembargo met Cuba in de toekomst opgeheven zou worden. In Cuba zijn er 11 havens die geschikt zijn om cruiseschepen te ontvangen. Er zijn echter wel beperkingen. De haven van Havana kan bijvoorbeeld geen grote schepen aan vanwege de geringe diepgang. Er kan ook niet worden gebaggerd, vanwege een tunnel.

‘Er is veel vraag naar het bezoeken van Cuba. We zijn enthousiast over de vooruitzichten voor Cuba en het zal zeker de vraag aanwakkeren die nodig is om het relatief beperkte aanbod aan ligplaatsen lonend te maken’, aldus Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation aan beleggers tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van de grootste cruisemaatschappij ter wereld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Reacties zijn gesloten.